21 Ekim 2026, Çarşamba
CANLI YAYIN Anlık Haber Merkezi 7/24 Devrede
USD/TRY: 34.25
EUR/TRY: 37.10
BIST 100: 9.120
T.C. ULUSAL BASIN & HABER PORTALI
SON DAKİKA
Kültür & Antropoloji

Paul Tudor Jones’dan kritik uyarı: 2027 hisseler için zorlu geçecek!

Ünlü yatırımcı Paul Tudor Jones, 2027’nin ABD borsa piyasası için son on yıllarda yaşanmış en zorlu yıllardan biri olabileceğini öngördü. Tudor…

Paul Tudor Jones’dan kritik uyarı: 2027 hisseler için zorlu geçecek!
Yayın:

Ünlü yatırımcı Paul Tudor Jones, 2027’nin ABD borsa piyasası için son on yıllarda yaşanmış en zorlu yıllardan biri olabileceğini öngördü.

Tudor Investment’in kurucusu ve baş yatırım sorumlusu Jones, CNBC’ye yaptığı değerlendirmede, büyük teknoloji şirketlerinden gelecek hisse arzı dalgasının piyasayı zorlayacağını belirtti.

“2027 borsa için gerçekten gerçekten zorlu olacak,” dedi Jones, CNBC’nin “Squawk Box” programına verdiği demeçte. ABD hisseleri için 2002’den beri en olumsuz akış tablosunun oluştuğunu ifade etti.

Jones, mevcut dört yıllık yükseliş trendinin büyük bir bölümünde şirket alımları (buyback) ve firma satın almalarının (M&A) piyasadaki hisse miktarını azaltarak olumlu bir etki yarattığını söyledi. Ancak bu tablonun değişmeye başladığını; yapay zeka alanında Anthropic ve OpenAI‘dan, ayrıca yakın zamanda tamamlanan SpaceX arzından büyük halka arzlar beklendiğini belirtti. Şirketlerin yapay zaka altyapı harcamalarını finanse etmek için ikincil halka arzu (secondary offering) gerçekleştirmesi muhtemel görünüyor.

“Yılın tamamında short olacağım. Orada pek değer yok,” dedi Jones ve dot-com balonunun çöküşü dönemiyle benzerlik kurdu. 1998, 1999 ve 2000-2002 yılları arasında yoğun hisse arzının kalıcı aşağı yönlü baskı yarattığını aktardı. “Short olmak için en kolay yıllardandı; piyasaya sürekli tedarik ekleyen bu açılımları (unlock) sürdürüyordunuz.”

Jones, yapay zeka konusundaki coşkunluğun yükselişi beslediğini ve S&P 500 endeksinin yükseliş trendinin başından beri iki katını aştığını kaydetti. Yatırımcılar enflasyon, yükselen tahvil getirileri ve daha sıkıcı bir Fed politikası kaygıları arasında denge kuruyor; bu değerlendirme CNBC’ye ait.

Jones ayrıca petrol pozisyonunun long (alım) olduğunu ve orta seçimlerden sonra 20 ila 25 dolar arasında başka bir yükseliş yapabileceğini söyledi. Böyle bir gelişmenin borsa piyasasının “bunu sevmediğini” ekledi.

Mayıs ayında Jones, önceki teknoloji döngülerinden benzerliklere dikkat çekerken aynı zamanda yapay zeka bağlantılı hisselerden daha fazla aldığını açıklamıştı; bu bilgi de CNBC’ye dayanıyor. O dönemde mevcut piyasayı dot-com balonunun çöküşünden yaklaşık bir yıl önce olan 1999 yılına benzettiği aktarıldı.

İlginizi Çekebilir: DGB Investments, Ethan Allen CEO’suna yönetim kurulu onur başkanı unvanı teklif ediyor →
Kaynak: Quartz ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔