21 Ekim 2026, Çarşamba
CANLI YAYIN Anlık Haber Merkezi 7/24 Devrede
USD/TRY: 34.25
EUR/TRY: 37.10
BIST 100: 9.120
T.C. ULUSAL BASIN & HABER PORTALI
SON DAKİKA

Yazarlar ve okuyucular Ağustos ayında keyif aldıkları kitapları paylaşıyor

Irvine Welsh, yazar olarak, Dave Eggers’ın yazdığı Contrapposto adlı eseri okuyor. Bu roman, aşkın ve sanatın hayatı anlamlı kıldığını savunan bir…

Yazarlar ve okuyucular Ağustos ayında keyif aldıkları kitapları paylaşıyor
Yayın:

Irvine Welsh, yazar olarak, Dave Eggers’ın yazdığı Contrapposto adlı eseri okuyor. Bu roman, aşkın ve sanatın hayatı anlamlı kıldığını savunan bir önermeyle başlıyor. Romanın iki ana karakteri, aşk ve sanata olan tutkularıyla yıllar içinde birbirine bağlanıyor. Ancak, kapitalizmin her zaman masada yer aldığı bir ilişkide, aşk ve sanatın tek başına yeterli olmadığı trajik bir gerçeklik olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum, John Williams’ın Stoner adlı eserinde edebiyat yerine sanatın işlendiği ve daha akılda kalıcı karakterlerin bulunduğu etkileyici bir anlatımla sunuluyor.

Graeme Armstrong’un Raveheart adlı eseri, internetin zihni ele geçirmeden önce insanların hayal kurduğu ve partilere gittiği zamanları konu alıyor. Bu kitap, okuyucuyu dans etmeye, çiftlik evine gitmeye, ses sistemi kiralamaya ve birkaç ilaç kullanmaya teşvik ediyor. Irvine Welsh’in Can Nothing Save Us? adlı eseri Jonathan Cape tarafından 20 TL’ye satışa sunuluyor. Guardian’ı desteklemek için bu kitabı guardianbookshop.com adresinden satın alabilirsiniz. Teslimat ücretleri uygulanabilir.

Jean, bir okuyucu olarak, Jenny Jackson’ın The Shampoo Effect adlı eserini okuyor. Bu roman, Massachusetts’te yaşayan üç arkadaş grubunun evlilik, çocuk ve kariyer gibi konulardaki deneyimlerini konu alıyor. New York’tan gelen bir yazar adayı, bu grubun karmaşık ilişkilerine dahil oluyor. Roman, hem komik hem de düşündürücü olmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, çocuk sahibi olmayan bir okuyucu olarak, birçok ebeveynin gün içinde başa çıkmak için düzenli olarak esrar kullandığı düşüncesini uyandırıyor.

Janice Hallett, yazar olarak, Patrick Radden Keefe’nin London Falling adlı eserini okuyor. Bu kitap, sadece bir suç hikayesini anlatmanın ötesinde, aynı zamanda başkentteki suç tarihine de ışık tutuyor. Ayrıca, Carol Ann Lee’nin The Murders at White House Farm adlı eseriyle, suç psikolojisi ve hukuk sistemi üzerine derinlemesine bir araştırma yapılıyor. Fred Vermorel’in Dead Fashion Girl adlı “durumist dedektif hikayesi”, 1954 yılında Ruislip’te öldürülen genç bir moda tasarımcının cinayetini konu alıyor ve Londra’nın savaş sonrası suç dünyasına açılan bir kapı niteliği taşıyor.

The Silent Appeal adlı eseri, Profile tarafından 20 TL’ye satışa sunuluyor. Guardian’ı desteklemek için bu kitabı guardianbookshop.com adresinden satın alabilirsiniz. Teslimat ücretleri uygulanabilir.

Barbara, bir okuyucu olarak, Emmanuel Carrère’nin V13 adlı eseriyle tanışıyor. Bu kitap, 2015 Paris saldırılarının hayatta kalan faillerinin yargılanması sürecini konu alıyor. Yazar, hem kurbanların hem de faillerin hayatlarına dokunarak, hukuk sistemine ve insan motivasyonuna dair derinlemesine bir bakış sunuyor. Ayrıca, Iain Crichton Smith’in Consider the Lilies adlı kısa romanı, Highland Clearances sırasında yaşananları konu alıyor ve okuyucuyu geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

İlginizi Çekebilir: Smithsonian Bilimi, Yelek Boynuzlu Geyiklerin Kurtuluşuna ve Yaşamasına Nasıl Yardımcı Oluyor →
Kaynak: The Guardian ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Etiketler: #ayında