İçeriğe geç
Ara ↗
8 Kasım 2026Gazete Hakimiyet
Hakkımızda

Yemen’in Başkentine Yakın Airstrike: 22 Kişi Hayatını Kaybetti, Huti Yetkili

Cumartesi günü (7 Kasım 2026) Yemen'in başkenti Sana yakınlarındaki bir köye düzenlenen hava saldırılarında en az 22 kişi öldü, 30 kişi daha yaralandı…

Yayın:

Cumartesi günü (7 Kasım 2026) Yemen’in başkenti Sana yakınlarındaki bir köye düzenlenen hava saldırılarında en az 22 kişi öldü, 30 kişi daha yaralandı; ölenlerin ve yaralıların çoğunu kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Bu bilgiyi Yemen’de Husilerin yönettiği Sağlık Bakanlığı’ndan bir sözcü açıkladı.

Yemen'in Başkentine Yakın Airstrike: 22 Kişi Hayatını Kaybetti, Huti Yetkili

Yemen’in güneybatısında bir pazara yönelik saldırıda en az 30 kişi öldü, Husiler söyledi

The Associated Press‘e konuşan Anees Alasbahi, al-Shariya’ya yönelik saldırıları Suudi Arabistan’a yükledi. AP bu iddiaları bağımsız olarak teyit edemedi ve Suudi Arabistan’ın Bilgi Bakanlığı’ndan AP‘nin yorum talebine hemen yanıt verilmedi.

Ölüm sayısı, Yemen’deki iç savaşı hızla kötüleştiğini yansıtıyor; yıllardır süren ateşkes bu yaz yıkıldı. Ülkenin başkenti Sana’nın, kuzeyinin ve güneyinin kontrolünü elinde tutan İran destekli Husiler ile güney ve doğuda üslenen Suudi Arabistan destekli rakipleri arasında çatışmalar tırmandı.

Cumartesi gününden bir önceki Cuma günü (6 Kasım 2026), Yemen’in güneyindeki bir pazara yönelik saldırıda Husi yetkililere göre en az 30 kişi öldü. Husiler ve Yemen’deki Suudi Arabistan destekli ordu, bu saldırıdan birbirini sorumlu tuttu.

Yemen'in Başkentine Yakın Airstrike: 22 Kişi Hayatını Kaybetti, Huti Yetkili

Yemen’de Husilerin yönettiği Al-Masirah TV‘nin cumartesi günü (7 Kasım 2026) düzenlenen saldırıların ardından çektiği görüntülerde, genç çocukların cansız bedenlerinin ambulanslardan alınarak bir yerel hastaneye getirilmesi gösterildi. Bir kız çocuğunun kafası yarılmıştı. Diğer çocuklar, personelin bakım yaptığı kan içinde ve sargılarla stretchere yatırılmıştı. Köyden çekilen görüntülerde, yıkılmış evlerin enkazı ve insanların yakındaki tarlalara saklanmasıyla havanın tozla dolması görüldü.

Saudi önderliğindeki koalisyon, Medina üzerinde Husi dronunu düşürdüğünü söyledi; Husiler saldırıyı reddetti

Alasbahi, X üzerindeki bir paylaşımında cumartesi günü (7 Kasım 2026) düzenlenen saldırıların al-Shariyah’daki birkaç eve isabet ettiğini belirtti. Sonradan düzenlenen saldırıların acil durum ekiplerine yönelik olduğunu AP‘ye söyledi.

Eylül ayında Houtiler, Yemen’in Kızıldeniz kıyılarının büyük bir kısmını ve Bab-el-Mandeb Boğazı’ndaki stratejik adaları kısa sürede ele geçirdi. Aynı zamanda güney Yemen’e giden stratejik bir kapı olan Taiz şehrini kuşattı. Bu arada Suudi Arabistan’a yönelik saldırıları yoğunlaştırdı ve petrol ile askeri altyapıyı ve Kızıldeniz’deki deniz taşımacılığını hedef aldı.

Yayınlanma – 7 Kasım 2026, 18:59 IST

İlginizi Çekebilir: Melenchon: Minimum Ücret Yükselir, Emeklilik 60 Yaşında →
Kaynak: Thehindu ↗Kaynak yazarı: AP
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu konuyla ilgili görüşlerinizi ve sorularınızı topluluk forumunda paylaşabilirsiniz.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir