Rachel Boston, erkekler için nişan yüzüklerine farklı bir soluk getiren yeni koleksiyonunu tanılamaya hazırlanırken, “Erkeklerde hala oldukça sınırlı bir görsel dil var,” diyor. “Tasarım odaklı ve zamansız parçalar yaratmak istedim, ancak kendi tasarım imzamızı da yansıttık. İlgi, süslemenin kendisi yerine orantıdan ve formdan kaynaklanan, sağlam ve maskülen hissettiren yüzükler.”

Londra merkezli mücevher tasarımcısı Boston, heykelsimsi bir estetiği kendine özgü hale getirmiş. Daha önce erkekler için düğün yüzükleri ve özel tasarımlar yapmış olsa da, şimdi bir koleksiyon yaratmanın tam zamanı olduğunu hissetmiş. “Relic” koleksiyonu, on sekiz ayar altın veya platin kullanılarak üretilmiş, erkeklerin dikkatini çekecek nişan ve gösterişli yüzüklerden oluşuyor ve antik Roma’dan ilham alınarak modern siluetlere dönüştürülmüş.

“Her zaman Roma işaret yüzüklerinin formlarına ve ağırlığına hayranlık duydum. Onlarda bir kalıcılık hissi var; güçlü oranlar ve heykelsimsi bant şekilleri her zaman dikkatimi çekiyor,” diyor Boston. “Roma işaret yüzüklerinde geleneksel olarak siyah akik, garnet veya zümrüt gibi oyulmuş değerli taşlar kullanılırdı, ancak bu antik formları modern kesimli beyaz elmaslarla birleştirmek fikri beni çok heyecanlandırdırdı. Bu kombinasyonda, hem antik bir referansı yansıtıyor hem de parçaların aynı zamanda çağdaş hissettirmesini sağlıyor; kalıcılık ile evlilikle ilişkilendirilen elmasın birleşimi.”

Boston, elmasların altın bantlarda nasıl oturduğu gibi her detaya özen gösteriyor. Birçok tasarım, taşa mimari bir profil uygulayan tarihi bir Roma ayar tekniğinden ilham alıyor. “Başlangıç noktası, bu tanınabilir antik formları almak ve onları soyutlamaktı. Amaç, yüzüklerin replikalar gibi görünmesi yerine, tarihi bir referansın hissedilmesini sağlamaktı,” diye ekliyor Boston. “Ayrıca kendi tasarım dilimizin unsurlarını da dahil etmekti. Bazı parçalarda, altına daha keskin ve köşeli bir profil veren imzalı bıçak kenarı ayar tekniğimiz kullanılıyor; aynı zamanda beyaz elmaslar, bu ağır altın ve platin formlarına parlaklık katıyor.”

“Bu kontrast, koleksiyonun tamamında mevcut: ağırlık ve hafiflik, antik ve modern. Amaç, yüzüklerin geçmişe ait hissetmeden bir tarih duygusu taşımalarını sağlamaktı.”

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔