L’Objet ve Jessica McCormack, okyanus ilhamlı hazineleri sofraya taşıyor
Fasulye desenleriyle ünlü mücevher tasarımcısı Jessica McCormack ile lise ev eşyaları markası L’Objet, ortak bir koleksiyonla denizden esintiler getirdi…
Fasulye desenleriyle ünlü mücevher tasarımcısı Jessica McCormack ile lise ev eşyaları markası L’Objet, ortak bir koleksiyonla denizden esintiler getirdi. Koleksiyon, elde oyulan ve ince metal işçiliği tekniklerini porselen ve metal nesnelere uyarlayarak mutfak sofrasında ve masaüstünde kullanılabilecek parçalar sunuyor.
Saint-Germain-des-Prés mahallesindeki L’Objet mağazaları veya Sloane Street’teki McCormack dükkânları, mücevher gibi bir koya girdiğiniz hissini veriyor; bu durumda zarif ev eşyaları, parfümler ve dekorasyon ürünleriyle dolu. Şimdi ise markanın en yeni ortaklığıyla bu hazine kutusu genişledi.
Mavera’nın buluşması
Tasarımcılar uzun süredir birbirlerinin çalışmalarını uzaktan takdir ediyor, nihayetinde ise ortak dostlar ve işbirlikçiler aracılığıyla tanıştı. Kurucu Ortak Nir Yifrach, “Jessica ile defalarca bir araya gelip birlikte çalışmayı konuştuk ama bu gerçekten ilk kez Londra’daki lansmanlarımızdan biriyle şekillendi” diyor. “Bana bir dizi çizim getirdi, ellerime tutuşturdu ve işte her şey böyle başladı.”
Mücevher teknikleri hep tasarım dilimizin ve ustalığımızın bir parçasıydı ama bunları Jessica gibi bir mücevher ustalığıyla birlikte keşfetmek tamamen farklı bir şey. Masa başına tamamen farklı bir bakış açısı, farklı bir düşünce getiriyor ve en küçük detaylara dikkat etmeye zorluyor. Koleksiyonu ayıran özelliği de bu.
Nir Yifrach, L’Objet Kurucu Ortak
Denilden sofraya
Her iki tasarımcı da denizden derin etkileniyor; McCormack’ın 2023 yılındaki koleksiyonu ve L’Objet’in midye ilhamlı kapları buna kanıt. Yeni koleksiyonda, mücevher yapımında kullanılan elde oyulma ve ince metal işçiliği teknikleri porselen ve metal nesnelere aktarılıyor.
Giriş koleksiyonu masaüstü sanatı ve tekil güzellik parçalarından oluşuyor. Dikkat çeken bir detay ise L’Objet’in ilk kesim seti. Ayrıca şampanya ve buz kovaları, tabaklar ve heykeltıraş kalyosu gibi kutlama sunum parçaları da mevcut. Tekrarlayan bükülmüş ip motifi, midyeler ve deniz halatlarına gönderme yapıyor. Parçalar ince bisque porselen üzerinde elde boyalı 24 ayar altın detaylarla işleniyor.
Meditenyer Denizi hep benim için bir ilham kaynağıydı ve L’Objet’in DNA’sının bir parçası. Beni heyecanlandıran şey, basit neredeyse belli belirsiz görünen bir şeyi alıp gerçek bir hassasiyetle ve yalnızca doğru ustalıktan gelen ikonik bir duyguyla hayata geçirmek.
Nir Yifrach, L’Objet Curucu Ortak
L’Objet x Jessica McCormack koleksiyonu şu anda satışta.